Medosebni odnos

 

Medosebni odnosi so del sistema, ki temelji na naravnih zakonitostih vzajemnega spoštovanja, vrednotenja, ne da bi pri tem podcenjevali sebe. Odkrito in iskreno čustveno izražanje s pozitivno namero, tako na intimni osebni ravni, kot v delovnih odnosih, vam pomaga ustvariti občutek varnosti in sproščenosti.

 Coaching za užitke v zdravih človeških odnosih vas čustveno obogati in vam razširi priložnosti za drobno osebno srečo…. pomaga rešiti vaš konkreten problem…in odstraniti ovire za vaše nove priložnosti.  Ne glede na vaš položaj si povečate zadovoljstvo in učinkovitost.

Kaj želite v medosebnih odnosih?

Medosebni odnosi so vedno različni, ker jih doživljamo različno. Po navadi razmišljamo, samo, če bi se drugi spremenil potem bi bilo vse v redu. Druga oseba razmišlja ravno tako, ker je partnerski medosebno odnos ples in harmonija med obema.

Vsak dan ustvarjamo in ponovno vzpostavljamo odnos in pri tem imamo več izbire, kot se včasih zdi. Čim bolj razumemo sebe in svoja prepričanja tem bolj zadovoljive in ljubeče odnose lahko vzpostavimo. Osebnostna naravnanost, kot so humor, osebna pozornost, ljubeznivost, verodostojnost… je bolj pomembno, kot fizični izgled ali položaj. Vendar, če niste na začetku za partnerja fizično in seksualno atraktivni potem se bo težko razvil pravi odnos. Privlačnost se po navadi začne na fizični ravni, vendar se mora premakniti od genitalij navzgor proti glavi in srcu, da se trdno ozemlji.

Kaj vrednotite in v kaj ste prepričani v partnerskih odnosih

Vsak želi vedeti, kako imeti bolj zadovoljive in polne odnose in le malo jih razmišlja o tem, da je taka moč in znanje znotraj vsakega.

Kaj potrebuje vaš odnos, da bo dobro deloval? Ali potrebujete druščino, dober sex, smeh, zaupanje, ljubezen, svobodo…? Če niste sigurni lahko dobite dodatno pomoč na http://www.coachingmh.com/slo/coaching-consulting-mentoring/

V odnosu mora biti neprenehoma dajanje in jemanje in tudi volja, da vstopite v »čevlje drugega« in kdaj pogledate iz drugega zornega kota. Intimni medosebni odnosi nas lahko obogatijo in dajo veliko zadovoljstva ali nam pa povzročijo najhujšo bolečino.

Trije pomembni koraki:

  • Vaša samopodoba bo pomembno vplivala na vaš odnos. Nekdo, ki ima nizko samopodobo bo morda pobral »trofejo«, s katero si olepša svoj videz. Vprašajte se ali iščete partnerja ali želite samo povečati svoj ugled?
  • Kakšne so vaše vrednote in prepričanje? Če verjamete, da ne morete srečati prijaznega in razumevajočega partnerja, ne pomeni, da ta ne obstoja. Morda ste imeli v preteklosti slab partnerski odnos, ki pa ne dokazuje, da ne morete imeti v prihodnje dobrega. Pomeni samo, da se še to ni zgodilo. Vaše prepričanje vpliva na vaše pričakovanje, kar nadalje vpliva na vaše aktivnosti in vaša izkustva. Zato gojite svoja dobra prepričanja/vero, da najdete svojega partnerja v prihodnosti.
  • Tretji korak je okolje v katerem iščete primernega partnerja. Vedno se znajdete med ljudmi, ki so v skladu z vašimi prepričanji, vrednotami in samospoštovanjem.

 

 Dr. Marija Hafner