Kako vam nevroplastičnost pomaga do finančnega uspeha?

 

Znanstveni preboj – Odkritje desetletja

 

 

Nekoč so mislili, da so naši možgani trda, programirana napeljava, kar se je izkazalo povsem drugače. Danes vemo, da lahko spremenimo naše vedenje in razpoloženje, medtem, ko vztrajno izboljšujemo svoje sposobnosti za večjo učinkovitost in življenski uspeh. Možgani ustvarjajo stalne nove povezave v času, ko se učimo novih veščin, razvijamo nove ideje in ustvarjamo nove življenjske izkušnje. Pri tem pa moramo uporabljati neuro-kognitivne strategije, da zmanjšamo stres in izboljšamo koncentracijo.

Kaj so tako omembe vrednega, odkrili?

Čisto enostavno dejstvo, da se vaši možgani stalno spreminjajo in ustvarjajo nove  živčne povezave, ki temelje na vašem okolju, mislih, občutkih in izkušnjah. Gotovo poznate izrek „Ne morete učiti starega psa novih trikov“,  ki pa ne drži več, ker vemo, da lahko učite „starega psa“ novih trikov. Vendar morate opustiti stare miselne vzorce, ki vas ovirajo, da bi dosegli svoj resnični potencial. Če uporabite nova odkritja v nevroznanosti, lahko delate lažje in hitreje, kot kadarkoli. 

Naše prepričanje in navade so živčna omrežja, ki so del nezavednih možganov in, če hočemo to spremeniti se zahtevajo ponovitve v treningu, da se oblikujejo novi miselni in vedenjski vzorci.

 

        možgani2

 

 

 

 

 

Plastičnost človeških možganov

V skladu s teorijo o nevroplastičnosti možganov,  lahko razvijete nove misli, občutke in vedenje, ki dejansko spremenijo možgansko funkcijo v 12 tednih ali manj.

Ko se učite povsem koncentrirati na pozitivne namere in cilje, medtem, ko ste v globokem stanju sprostitve, se vaši možgani reorganizirajo sami od sebe. Razvijajo se nove, učinkovite informacije in obe možganski polovici medsebojno učinkovito komunicirata.  Zadnje raziskave kažejo, če se dnevno poslužujete posebnih nevro-treningov,  se ustvarja večja gostota v možganski skorji, pospeši se rast dendritov, ki omogočijo boljšo komunikacijo med vsemi možganskimi deli in temu sledi pozitivni učinek.

Neuroznanost potrjuje, kako lahko dosežemo to mojstrsko spretnost s Praxis Now Innercise™ vajami, ki aktivirajo eno izmed evolucijsko novih možganskih struktur. To je ključno področje, ki uravnava človeško zavedanje, mentalno predstavo, strategije in vzpostavitev spomina. V tem stanju zavedanja, odpade neučinkovito prepričanje in se oblikuje novi neuralni krog, ki vas bo motiviral za večjo produktivnost in uspeh.

Video Praxis Now

Skrbne raziskave možganov kažejo, da kombinacija pozitivne  namere, sprostitve in koncentracije stimulira motorni korteks, ki nas žene v aktivnost. Dokler ste osredotočeni na svoj cilj, vas to dobesedno žene v uspeh. Preizkušena tehnologija in metodologija “Innercising™” “Uporabi ali izgubi”potrjuje čim bolj jo koristimo, več pozitivnih trajnostnih sprememb dobimo.

možgani1  Če stimulirate svoje možgane z novimi aktivnostmi in predpisano strategijo, lahko povečate funkcijo ključnih področij v vaših možganih več kot za 25%. Oblikovali boste nove povezave, ki dobesedno spremenijo način, kako vaši možgani zaznavajo realnost. Če spremenite “notranji” načrt, stare navade nadomestite z novim vedenjem, ki spremeni način vzajemne aktivnosti s svetom. Rezultat? Vaša zunanja resničnost začne zrcaliti sanje, ki ste si jih ustvarili v svojem umu.

Novo področje v znanosti- nevroekonomija, je dokazala,  da iste strategije lahko povečajo vašo sposobnost, da hitreje uvidite poslovne priložnosti ali si pridobite večji dohodek. Specifično možgansko stopnjevanje  Innercises™ vaj, vpliva na vaše zdravje, vrhunske dosežke in dohodek.

Za vaš uspeh,

Marija Hafner